Γιατί οι σχάρες αποθήκευσης καυσόξυλων είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης καυσόξυλων

Το να διατηρείτε μια φωτιά αναμμένη στο τζάκι είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τον παγωμένο καιρό έξω, αλλά μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι ζεστό και άνετο. Ένα τζάκι όχι μόνο θα ζεστάνει τους πάντες στο σπίτι, αλλά μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, επειδή μπορείτε να απενεργοποιήσετε το σύστημα θέρμανσης ενώ το τζάκι ανάβει.

Αλλά για να καίει καυσόξυλα μια φωτιά για πολύ καιρό, θα χρειαστείτε καλά και ξερά καυσόξυλα. Ενώ μερικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται την ανάγκη να αποθηκεύουν σωστά τα καυσόξύλα τους και απλώς τα στοιβάζουν στο έδαφος, δεν συνειδητοποιούν ότι η αποθήκευση καυσόξυλων με αυτόν τον τρόπο μπορεί να τους κάνει να απορροφήσουν την υγρασία από το έδαφος και θα αχρηστευτούν. Τα υγρά καυσόξυλα αναπτύσσουν μούχλα και μερικές φορές επιβλαβείς μύκητες και δημιουργούν περισσότερο καπνό και καίγονται μόνο μετά από πολύ καιρό. Για να αποθηκεύσετε σωστά τα καυσόξυλα σας, θα χρειαστείτε σχάρες για καυσόξυλα.

Για να το θέσω πολύ απλά, οι σχάρες αποθήκευσης καυσόξυλων είναι έπιπλα που αποθηκεύουν σωστά τα καυσόξυλα για να διαρκέσουν περισσότερο για να χρησιμοποιηθούν για τα επόμενα χρόνια. Φροντίζουν τα καυσόξυλα, αφού καρυκευτούν, να διατηρούνται στεγνά και χωρίς υγρασία. Το να μαζέψετε τα καυσόξυλα στο έδαφος θα προσελκύσει όλα τα είδη τρωκτικών όπως αρουραίους, ρακούν, ακόμα και γοφάρια και κάστορες. Κάποιοι θα ήθελαν να τα ροκανίσουν, και κάποιοι θα ήθελαν να κλέψουν μερικά για το σπίτι τους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όταν τα τρωκτικά αγαπούν τα καυσόξυλα σας, θα καταλήξετε να έχετε μια ακατάστατη αυλή, με τα στοιβαγμένα ξύλα σας σκορπισμένα παντού. Τα ράφια αποθήκευσης αποτρέπουν όλα αυτά τα προβλήματα από το να ξανασυμβούν ποτέ.

Η αυλή είναι ένας χώρος που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για διάφορες δραστηριότητες, όπως κηπουρική, υπαίθριο γεύμα ή ακόμα και παιχνίδι ποδοσφαίρου. Οι σχάρες κορμών από καυσόξυλα καθαρίζουν την αυλή σας για να είναι χώρος δραστηριοτήτων. Εξοικονομούν χώρο σε σύγκριση με την αποθήκευση ξύλου στο έδαφος. Επιπλέον, σας εξοικονομούν χρόνο και ενέργεια από το να μαζεύετε τα ξύλα μέχρι το έδαφος. Αντίθετα, απλά μαζεύετε τα ξύλα από το ράφι και είστε έτοιμοι.

Οι σχάρες αποθήκευσης καυσόξυλων διατίθενται ουσιαστικά σε δύο τύπους: και σε εξωτερικούς και εσωτερικούς τύπους. Οι εξωτερικές σχάρες αποθήκευσης είναι συνήθως μεγαλύτερες επειδή είναι οι λειτουργικές σχάρες που αποθηκεύουν όλα τα καυσόξυλα σας με οργανωμένο τρόπο. Συνήθως είναι ανυψωμένα από το έδαφος για να κρατήσουν το ξύλο στεγνό. Οι εσωτερικές σχάρες καυσόξυλων, ωστόσο, διατίθενται σε μικρότερα μεγέθη, συνήθως για αποθήκευση σε καυσόξυλα που μπορούν να διαρκέσουν έως και 3 ημέρες, ώστε να μην χρειάζεται να βγαίνετε έξω καθημερινά μόνο για να προμηθευτείτε ξύλα. Επειδή υποτίθεται ότι φυλάσσονται στο σπίτι, οι εσωτερικές σχάρες αποθήκευσης έχουν συνήθως πιο περίτεχνο σχεδιασμό και συνήθως τοποθετούνται δίπλα στο τζάκι για εύκολη πρόσβαση.

Για μεγαλύτερη ευκολία, ίσως είναι καλή ιδέα να έχετε σχάρες αποθήκευσης καυσόξυλων τόσο έξω – για να αποθηκεύετε σωστά όλα τα κομμένα σε φέτες καυσόξυλα – όσο και μέσα στο σπίτι – για να έχετε άμεση προμήθεια ξύλου σε επείγουσες καταστάσεις.